Održan 24. memorijalni Karate kup “Slavonski Brod 2017.”

U Sportskoj dvorani Vijuš u subotu je održan tradicionalni 24.Memorijalni karate kup Slavonski Brod 2017. kojeg u spomen na devet poginulih  članova u Domovinskom ratu organizira Karate klub Slavonski Brod.

Na borilištima sportske dvorane Vijuš nastupilo je 48 ekipa s 425 natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Slovačke. U nazočnosti članova obitelji poginulih, predstavnika braniteljskih udruga, sportskih djelatnika i Udruga 24. Memorijalni karate kup otvorio je zamjenik gradonačelnika prof. Hrvoje Andrić pozdravivši brojne sudionike i zahvalivši organizatorima na nastavku tradicije i čuvanju uspomene na poginule članove Karate kluba Slavonski Brod.

U cjelodnevnom programu nastupili su natjecatelji u borbama i katama svih uzrasnih kategorija. U sklopu natjecanja održan je i ekipni meč juniorskih selekcija BIH i Hrvatske, u kojem su ovaj puta bile uspješnije predstavnice BiH.  U pojedinačnoj konkurenciji Hrvatice su bile uspješnije osvojivši tri prva mjesta od četiri juniorske kategorije.

Najuspješnija ekipa 24. Memorijalnog karate kupa bila je reprezentacija Karate saveza Tuzlanskog kantona. Drugo odnosno treće mjesto osvojili su Karate klub Globus iz Čakovca i K.K. “Winner” iz Tuzle. Karate klub “Slavonski Brod”u vrlo jakoj konkurenciji (četiri prva mjesta, sedam drugih i devet trećih mjesta) osvojio je četvrto mjesto u ukupnom poretku.

Za  Brođane prva mjesta osvojili su: Ana Lujić, Domagoj Lukinić i Feliks Vičić u borbama te Mihael Ećimović u disciplini kata seniori. Druga mjesta osvojili su Adam Terzić, Ana Imrović (kate kadetkinje), Damjan Golubičić (kate seniori), Ivano Karić, Luka Birač, Luka Samac, Mihael Ećimović (kate juniori). Treća mjesta i brončanu medalju osvojili su Ana Imrović (kate juniorke), Borna Čengić, Dinko Nikolaš, Filip Malogorski, Lora Gavrić, Marko Tomljenović, Matea Ećimović (kate kadetkinje), Matea Ećimović (kate juniorke) i Veronika Čengić.

Dvadeset odličja sa jakog natjecanja su potvrda dobroga rada u Slavonskom Brodu. Već ovaj vikend u Rijeci očekuje nas posljednji  izborni turnir u katama za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava krajem listopada u Španjolskoj. Vrlo ozbiljan kandidat je Mihael Ećimović a realne šanse imaju Ana Imrović i Matea Ećimović.

Za kraj karate klub se zahvaljuje svima koji su dali doprinos u organizaciji Memorijalnog karate kupa a posebno Gradu Slavonskom Brodu na financijskoj i ostaloj pomoći.