KBK OMEGA IMA NOVA DVA VICE-PRVAKA HRVATSKE

14. travnja 2018. godine u Opatiji održano je Hrvatsko Prvenstvo u Point fightingu (PF)  za starije kadete, light contactu (LC) za juniore , kick lightu (KL) za seniore i low kicku za juniore.

KBK Omega je nastupio sa dva natjecatelja u PF i sa jednim u LC i okitili se sa dvije srebrne medalje.

TOMISLAV KATUŠIĆ  2. mjesto LC junior -63 kg. Nakon dugog oporavka od operacije prednjih križnih ligamenata koljena imao je samo dva tjedna da se pripremi za svoj prvi nastup nakon povrede i na žalost odmah na Hrvatskom prvenstvu. U prvoj borbi Tomislav radi dobre kontre pokušavajući se ne trošiti previše i dobiva borbu jednoglasnom odlukom sudaca 3-0. U finalu opet dobar protivnik koji koristi slabiju kondicijsku pripremu te sve tri runde nameće veliki ritam. Tomislav solidno parira i postiže čiste poene ali na žalost i dosta ih prima. U vrlo izjednačenoj borbi ipak gubi finale podijeljenom odlukom sudaca 2-1. S obzirom da mu je ovo i prvi nastup nakon teške povrede koljena ovo je za njega izvrstan rezultat.

IVAN JERKOVIĆ  2. mjesto PF stariji kadet +69 kg. U prvoj borbi Ivan kreće rezervirano te protivnik to koristi i do kraja runde ostvaruje prednost od 2-3 boda razlike. Međutim u drugu rundu ulazi puno opuštenije i kreće u napad , okreće rezultat u svoju korist i dobiva rezultatom 7-5. U finalu odlična i vrlo dinamična borba. Od prve sekunde borba ide bod za bod. Na Ivanovu žalost ipak protivnik pobjeđuje tijesno 9-8.

LEON ŽAJGAR  PF stariji kadet -47 kg. Kako mu je prioritetna disciplina LC pripremao se i za nastup i u PF. Pokazao je solidnu borbu a nadamo se boljem uspjehu u svibnju na lightu contactu.

Ekipu su vodili treneri Kristijan i Robert Katušić.

KBK Omege se spremaju za još dva nastupa na Hrvatskom Prvenstvu koje će se u svibnju održati u Benkovcu gdje će naši borci nastupiti u LC stariji kadeti i u PF juniori, te u lipnju gdje će seniori nastupiti u Slunju u light contactu.