Darku Ercegu dva finala na Turniru olimpijskih nada u Češkoj

 

Proteklog je vikenda (15. – 17. rujna) u češkim Račicama održan Turnir olimpijskih nada koji se smatra neslužbenim svjetskim prvenstvom za mlađe uzraste (do 17 godina). Na Turniru je nastupilo gotovo 800 kajakaša i kanuista iz čak 33 države svijeta, a među njima i devetero članova mlade hrvatske kajak-kanu reprezentacije – Josip Lenac, Samuel Lucić i Adrijan Bužimkić iz KKK „Hrvatska Kostajnica“; Leona Pavlešin, David Aračić i Denis Folvarek iz KKK „Olimpik“; Rafael Kolundžić iz KKK „Oriolik“; Inga Karakaš i Darko Erceg iz KKK „Marsonia“.

U pratnji sportaša u Račicama su boravili treneri Viktorija Mrđenović (KKK „Hrvatska Kostajnica“), Marko Lipovac (KKK „Olimpik“) i Zdenko Jambrešić (KKK „Marsonia“).

Najbolji rezultat ostvario je Darko Erceg plasiravši se u dva finala i to u kanuu jednokleku na 200 m te u kanuu dvokleku na 200 m sa partnerom Rafaelom Kolundžićem. Na obje utrke osvojio je 9. mjesto te se tako svrstao među 9 najboljih kanuista svoga uzrasta.

Od ostalih brodskih predstavnika vrijedi istaknuti rezultat mlade kajakašice Leone Pavlešin koja se u sve tri discipline (1000 m, 500 m i 200 m) plasirala u polufinale te je u svima oborila osobne rekorde i osvojila 6. mjesto u svakoj disciplini.

Kajakašica Inga Karakaš osvojila je 8. mjesto u polufinalu na 200 m, dok je posada dvosjeda u sastavu David Aračić i Denis Folvarek u polufinalu na 200 m osvojila 5. mjesto te 8. mjesto u polufinalu na 1000 m.

 

Čestitamo svima!!