TOMISLAV KATUŠIĆ OSVOJIO PETO MJESTO NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Od 02.-10. rujna 2017. godine održano je WAKO Europsko kadetsko i juniorsko prvenstvo za 2017. godinu u Skopju, Republika Makedonija. Na prvenstvu je nastupilo 1563 natjecatelja iz 37 zemalja.

Kroz niz natjecanja i državna prvenstva svoja mjesta u juniorskoj reprezentaciji izborio je Tomislav Katušić, član kickboxing kluba „Omega“.

Tomislav je svoje pripreme odradio u kolovozu trenirajući i po dva puta dnevno po nesnosnim vrućinama odrekavši se svih blagodati ljetnih praznika kako bi što spremniji otišao na Europsko prvenstvo.

Nastupao je u disciplini light contact – 63 kg. U njegovoj kategoriji bilo je 20 natjecatelja od kojih su četiri natjecatelja nositelji medalja sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

U prvoj borbi dobiva protivnika iz Italije. Prva runda je bila više ispitivanje protivnika bez riskiranja. U drugoj i trećoj rundi Tomislav ubacuje u veću brzinu i stvara osjetnu bodovnu prednost kod sva tri sudca i pobjeđuje jednoglasnom odlukom.

Druga borba donosi mu višeg i jačeg protivnika iz Mađarske. Prva runda je također bila više ispitivanje protivnika i završava podijeljenom odlukom sudaca. U drugoj rundi Mađar prelazi u blagu prednost. Treća runda potpuno otvorena gdje Tomislav kreće na sve ili ništa kako bi dostigao bodovnu razliku. Na žalost ne uspijeva te Mađar odnosi pobjedu i odlazak u polufinale a Tomislav porazom ostaje na 5. mjestu.

Iako bez medalje opravdao je svoj nastup u reprezentaciji te dobio još jedno iskustvo više, a kroz nadolazeće bodovne turnire i nastupom na državnom natjecanju sljedeće godine nadamo se opet ulasku u reprezentaciju i većem uspjehu.