ANTUN NOVAKOVIĆ 7. U FINALU SVJETSKOG KUPA

Antun Novaković, član kajak kanu kluba “Olimpik” iz Slavonskog Broda predstavljao je Hrvatsku u Mađarskoj (Szeged) na Svjetskom kupu zajedno sa svojim trenerom Miroslavom Lipovcem. Ukupno su nastupile čak 62 države iz cijeloga svijeta.

Antun je postigao možda i najveći rezultat hrvatskog kajaka u posljednjih 10 godina! Naime u kajaku jednosjedu na 1000m koja je inače dio programa olimpijskih igara Antun već u kvalifikacijskoj utrci senzacionalno iza sebe ostavlja aktualnog svjetskog prvaka Njemačkog reprezentativca Toma Liebschera za gotovo 4 sekunde te osvaja 1. mjesto i plasman u polufinale. U polufinalnoj utrci u pravoj drami od finisha Antun vodi borbu sa Ruskim i Norveškim reprezentativcima te uspijeva ciljem proći kao 2. što je bilo dovoljno za ulazak u A finale gdje među svjetskom kremom osvaja odlično 7. mjesto. Važno je napomenuti kako je Antunu tek 21 godina i jedna je od najvećih nada hrvatskog sporta!

Na dvostruko kraćoj dionici Antun uspijeva dohvatiti još jedno A finale gdje osvaja 8. mjesto.

Posljednji hrvatski kajakaš koji je na olimpijskim disciplinama ostvarivao plasmane u A finala je bio Stjepan Janić, inače i osvajač brončane medalje na europskom prvenstvu te finalist olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.